Srđan Popović izručen Crnoj Gori

Popović je osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubistva Gorana Đuričkovića 2015. u Budvi

38651 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Srđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine kojeg je naša država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo Gorana Đuričkovića, izručen je danas Crnoj Gori iz Austrije.

Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada u Budvi snajperskom puškom ubio Đuričkovića, nakon čega se dao u bjekstvo, podsjećaju iz Uprave policije.

"Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu, gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Republike Austrije, krijumčarenje narkotika", saopšteno je iz UP.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su, uz asistenciju Sektora policije posebne namjene, sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici.

Bonus video: