Policija uhapsila Ranka Radulovića i Željka Matijaševića, navodno prijetili advokatu Srđi Lješkoviću

Lješković juče podnio prijavu u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće u naselju Kočani pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Matijašević i Radulović. Naveo je i da je Radulović kod sebe imao pušku

51702 pregleda 15 komentar(a)
Lješković, Foto: Svetlana Mandić
Lješković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.01.2023. 14:25h

Policija je jutros privela Nikšićane Ranka Radulovića (62) i Željka Matijaševića (56), saznaju "Vijesti" nezvanično.

Njima se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Njih dvojica su navodno sinoć presreli advokata Srđu Lješkovića i prijetili mu.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapsili Radulovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti Lješkovića, dok je Matijašević uhapšen zbog istog krivičnog djela izvršenog putem pomaganja.

Lješković je potvrdio "Vijestima" da su ga Radulović i Matijašević presreli, ali detalje nije želio da iznosi.

Kako je rekao o svim detaljima upoznao je Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB), kao i da prepušta državnim organima da se ovim slučajem pozabave.

Iz policije je saopšteno i da je Lješković juče podnio prijavu u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće u naselju Kočani pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Matijašević i Radulović .

"A kojom prilikom je primijetio da R.R. kod sebe posjeduje vatreno oružje – pušku. S.Lj. je naveo u prijavi da mu je R.R. u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Ž.M", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nikšićka policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste Matijašević i Radulović.

"Prikupljena su obavještenja od prijavljenih lica, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.R. i Ž.M. liše slobode zbog gore navedenih krivičnih djela", navodi se u sopštenju policije.

Bonus video: