Dronovi i helikopter nadlijetali Moraču, četiri osobe završile u policijskoj stanici

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", tokom akcije snimljeno je da je na gradilištu jedne podgoričke kompanije, koje je zapečaćeno prije dvije godine, povrijeđen službeni pečat

59288 pregleda 47 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.01.2023. 19:38h

Korito rijeke Morače nadlijetano je danas policijskim dronovima i helikopterom s ciljem suzbijanja nelegalne eksploatacije šljunka.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", tokom akcije snimljeno je da je na gradilištu jedne podgoričke kompanije, koje je zapečaćeno prije dvije godine, povrijeđen službeni pečat.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da su četiri osobe dovedene u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica i da se nakon uzetih izjava čeka stav nadležnog tužilaštva.

"Vijesti" saznaju da će MUP i Uprava policije svakodnevno iz vazduha i sa kopna štititi rijeke.

"Službenici Uprave policije su shodno planiranim aktivnostima na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morače i drugih rijeka, realizovali više akcija koje su prvi put sprovodili mješoviti timovi policije (Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Sektor za borbu protiv kriminala iz Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga i pripadnici Posebne jedinice policije), korišćeni su i službeni dronovi. Tom prilikom su četiri lica dovedena u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica i nakon uzetih izjava čeka se stav nadležnog tužilaštva", saopštio je Adžić.

"Mješoviti timovi Uprave policije će u narednom periodu svakodnevno vršiti obilaske riječnih korita sa ciljem trajnog zaustavljanja nelegalne eksploatacije šljunka, a u radu će biti korišćeni službeni dronovi koji će izviđanjem umnogome doprinijeti lakšem detektovanju ovih nelegalnih radnji", zaključio je ministar.