Dvije osobe uhapšene zbog droge u Podgorici

"Pretresom stana M. K., pronađeno je i oduzeto oko 72 grama marihuane i vaga za precizno mjerenje dok je kod P. R. ukupno pronađeno i oduzeto oko 12 grama marihuane", navodi se u saopštenju UP

12346 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je 26. januara M. K. i P. R. zbog posjedovanja marihuane, dok je naknadno uhapšen i T. M. zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

To su saopštili iz Uprave policije, kazavši da su "lišeni slobode zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili, držali i stavljali u promet opojne droge".

"Policija je juče kontrolisala M. K. (20) iz Rusije, kada su došli do sumnje da ovo lice u svom stanu drži opojnu drogu. Nakon ulaska u stan, zatečen je P. R. (22) iz Podgorice koji je tom prilikom odbacio PVC pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je pretresom stana M. K., pronašla i oduzela oko 72 grama marihuane i vagu za precizno mjerenje, "dok je pretresom vozila koje koristi P. R. pronađen tzv. džoint".

"Kod P. R. je ukupno pronađeno i oduzeto oko 12 grama marihuane", navodi se u saopštenju.

Uhapšen je i T. M. (20) iz Podgorice zbog kako se kaže, "počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru".

"P. R. je ovom licu predao ključeve od svog vozila, a koje je trebalo da bude predmet pretresa, nakon čega se T. M. s tim vozilom udaljio sa lica mjesta i odbijao da se zaustavi na znak za zaustavljanje, izazivajući u Bulevaru knjaza Danila saobraćajnu nezgodu, nakon čega se pješke dao u bjekstvo", navodi se saopštenju UP.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu naložio je da se M. K. i P. R. liše slobode zbog sumnje da su izvršili "krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".