Novović sa Popom i ambasadorima Kvinte: Izražena podrška protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije

"Od strane ambasadora pohvaljeni su rezultati dosadašnjeg rada"

14292 pregleda 20 komentar(a)
Novović, Foto: Boris Pejović
Novović, Foto: Boris Pejović

Glavni specijalni tužilac (GST) Vladimir Novović sastao se danas sa ambasadorkom Evropske unije i ambasadorima Kvinte.

U saopštenju Kabineta GST, Novović je u Specijalnom državnom tužilaštvu razgovarao sa Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom, ambasadorkom Italije Andreinom Marselom i ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom.

Sastanku je prisustvovao i šef Novovićevog kabineta Milan Dakić.

"Na sastanku su ambasadori upoznati sa organizacijom i načinom rada Specijalnog državnog tužilaštva, a predstavljeni su im i rezultati rada Specijalnog državnog tužilaštva za prošlu, kao i izazovi sa kojima će se Specijalno državno tužilaštvo sresti u tekućoj godini", piše u saopštenju.

Kako se navodi od strane ambasadora pohvaljeni su rezultati dosadašnjeg rada i izražena je podrška aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

"Glavni specijalni tužilac zahvalio se na pruženoj i najavljenoj pomoći, posebno u dijelu vrijednih donacija i stručnih obuka za zaposlene u Specijalnom državnom tužilaštvu", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: