Tri krivolovca uhvaćena u nezakonitom lovu u Gostiljskoj rijeci i na Virpazaru

Iz JP NPCG objašnjavaju da su kod prestupnika pronađeni i privremeno oduzeti lampa za lov, osti za izlov ribe, akumulator, vanbrodski motor i plovilo

13344 pregleda 14 komentar(a)
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Tri krivolivca uhvaćena su juče u nezakonitom lovu, u Gostiljskoj rijeci i na Virpazaru, rečeno je "Vijestima" iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.

Oni su uhvaćeni u akciji službe zaštite Nacionalnog parka "Skadarsko jezero" i službe kontrole i monitoringa, u kojoj je učestvovalo više nadzornika, koji su kontrolisali ugrožene oblasti i pristane.

Iz JP NPCG objašnjavaju da su kod prestupnika pronađeni i privremeno oduzeti lampa za lov, osti za izlov ribe, akumulator, vanbrodski motor i plovilo.

"U drugom slučaju smo zatekli lice u obavljanju privrednog ribolova bez dozvole. Zatečena lica su predata na dalje procesuiranje nadležnim organima", kazali su iz tog JP.

foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Službe NP "Skadarsko jezero" u prethodnih mjesec procesuirali su sedam krivolovaca.

Nakon jučerašnje, još jedne uspješne akcije, apelovali su na sve korisnike tog prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima NP "Skadarsko jezero”.

Pozvali su građane da, kako bi svi skupa sačuvali zajedničko dobro - Skadarsko jezero, prijave sve nezakonite aktivnosti njihovom Call centru, na broj 067-000-825.

Bonus video: