Odložena kontrola optužnice za Lazovića i Milovića

Predsjednik vanraspravnog krivičnog vijeća sudija Zoran Radović, kontrolu optužnice je odložio za 24. februar, na predlog advokata Miloša Vuksanovića, branioca okrivljenih Radoja Zvicera i Milana Vujotića, koji su u bjekstvu.

11720 pregleda 2 komentar(a)
Lazovića dovode na saslušanje u Viši sud, Foto: Luka Zeković
Lazovića dovode na saslušanje u Viši sud, Foto: Luka Zeković

Ročište koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, na kojem je planirano da se raspravlja o opravdanosti i zakonitosti optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv okrivljenog Petra Lazovića, službenika ANB-a, Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, policajca Ljuba Milovića i ostalih okrivljenih, odloženo je na predlog advokata odbrane.

Predsjednik vanraspravnog krivičnog vijeća sudija Zoran Radović, kontrolu optužnice je odložio za 24. februar, na predlog advokata Miloša Vuksanovića, branioca okrivljenih Radoja Zvicera i Milana Vujotića, koji su u bjekstvu.

Sudija je kazao da se advokat podneskom obratio sudu u kojem je naveo da traži odlaganje radi kopiranja spisa predmeta, kako bi pripremio odbranu. Sudija Radović prihvatio je njegov predlog.

Branilac okrivljenog Lazovića, advokat Nikola Martinović, tražio je od suda da unaprijed odredi nekoliko termina za ročište.

"Odbrana Petra Lazovića je zatražila da se novo ročište zakaže što prije i da se zakaže više ročišta, kako bi što prije došli u fazu suđenja glavnog pretresa, kako bismo što prije mogli da iznesemo neoborive dokaze koji ukazuju da Petar Lazović nema bilo kakve veze sa djelima koja mu se stavljaju na teret. On očekuje da sud donese odluku koja će podrazumjevati istinu i određeni stepen hrabrosti organa koji trebaju da donesu odluku u odnosu na optužbe protziv Lazovića", kazao je advokat Martinović.

Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelanfoto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je, početkom januara, optužnicu i protiv službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića, Slobodana Kašćelana, Ljuba Milovića, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Radovan Pantović
Radovan Pantovićfoto: Luka Zeković

Osim Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Nikša Perović
Nikša Perovićfoto: Luka Zeković

Prema navodima optužnice, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Radovan Mujović
Radovan Mujovićfoto: Luka Zeković

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja

Bonus video: