Tužilački savjet prihvatio sve kandidate u trci za VDT-a

Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Miško Marković ušli u zvaničnu trku za najvažniju funkciju u tužilačkoj organizaciji

35589 pregleda 22 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Tužilački savjet prihvatiće formalno-pravno sve tri kandidature za vrhovnog državnog tužioca, što znači da će troje kandidata Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Miško Marković ući u zvaničnu trku za najvažniju funkciju u tužilačkoj organizaciji.

Tokom glasanja na pitanje zamjenika predsjednika TS-a Nikole Samardžića ko je za to da se odbace prijave, bilo je 5:5, što znači da predlog o odbacivanju nije usvojen.

Ugledni pravnici Filip Jovović, Miloš Vuksanović, Borivoje Đukanović, Stevo Muk i predstavnik Ministarstva pravde Bojan Božović glasali suprotiv odbacivanja prijava, dok su tužioci Tatjana Begović, Sanja Jovićević, Đurđina Nina Ivanović i Samardžić, kao i ugledni pravnik Siniša Gazivoda glasali za odbacivanje.

Na sjednici 25. januara članovi TS-a upoznati su sa činjenicom da kandidati Suzana Mugoša i Milorad Marković nisu dostavili uvjerenje o državljanstvu.

Zbog toga se puka formalna stvar pretvorila u višečasovnu raspravu iza zatvorenih vrata, kada je odlučeno da se "konačna odluka donese danas".

Član TS-a Filip Jovović na početku je iznio pravni stav, da treba prihvatiti sve prijave, jer se u dokumentaciji kandidata posredno može utvrditi da postoji lična karta kandidata.

Bonus video: