Mićunović i Kostić priznali krivicu i izvinili se policajcima

Tužiteljka Sofija Lukovac, koja zastupa optužnicu, tražila je da se Mićunović i Kostić kazne u skladu sa izvršenim krivičnim djelom, dok su oštećeni policajci rekli da ostaju pri izjavi datoj 30. novembra pred tužiteljkom Anom Doderović, te da se pridružuju krivičnom gonjenju

31809 pregleda 38 komentar(a)
Kostić i Mićunović, Foto: Svetlana Mandić
Kostić i Mićunović, Foto: Svetlana Mandić

Đorđe Mićunović (31), sin Branislava Brana Mićunovića, i njegov brat od ujaka Lazar Kostić (26) priznali su krivično djelo koje im se stavlja na teret - sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Oni su danas, u Osnovnom sudu u Nikšiću, na glavnom pretresu koji vodi sudija Sava Mušikić, kazali da nema razloga da ne vjeruju u verziju događaja koju su iznijeli oštećeni policijski službenici, Milorad Nedić, Pavle Ognjenović i Duško Mišković, da priznaju da su krivi, kao i da su 26. novembra prošle godine, kada su bili uhapšeni u Nikšiću, nakon što su se sukobili ispred svadbenog salona u tom gradu, bili u alkoholisanom stanju tako da nijesu bili svjesni svojih postupaka.

Obojica su uputila izvinjenje oštećenim policajcima i kazali da im takvo ponašanje nije svojstveno.

Advokat, Đorđije Đikanović, koji ih je zastupao po punomoćju advokata Danila Mićovića, tražio je da sud donese blažu kaznu poput mjere upozorenja, smatrajući da bi takva kazna imala na njih djelotvorno dejstvo, uzimajući u vidu niz, kako je istakao, olakšavajućih okolnosti.

Đorđe Mićunović, Lazar Kostić
foto: Svetlana Mandić

"Riječ je o licima mlađe životne dobi koja ranije nijesu osuđivana, koja su priznala djelo koje im se stavlja na teret, a koje su izvršili u alkoholisanom stanju. Takođe treba uzeti u obzir da su obojica izrazila kajanje i uputila iskreno izvinjenje oštećenima, kao i da su se korektno držali pred sudom", kazao je Đikanović.

Mićunović
Mićunovićfoto: Svetlana Mandić

Tužiteljka Sofija Lukovac, koja zastupa optužnicu, tražila je da se Mićunović i Kostić kazne u skladu sa izvršenim krivičnim djelom, dok su oštećeni policajci rekli da ostaju pri izjavi datoj 30. novembra pred tužiteljkom Anom Doderović, te da se pridružuju krivičnom gonjenju.

Sudija Sava Mušikić će presudu donijeti u četvrtak, 2. februara.

Bonus video: