Britanska Vlada donirala opremu Sektoru za borbu protiv kriminala

Iz Uprave policije saopšteno da će doniranu opremu koristiti radi postizanja visokog nivoa efikasnosti u pronalaženju lica za kojima se traga, a koji su izvršioci teških krivičnih djela

1892 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Twitter/PolicijaCG
Foto: Twitter/PolicijaCG

Britanska Vlada donirala je 16 board kompjutera sa pratećim elementima Sektoru za borbu protiv kriminala.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, opremu će koristiti službenici kriminalističke i policije opšte nadležnosti, u cilju unapređenja rada i efikasnosti potražne djelatnosti.

Pojašnjeno je da oprema omogućuje brz i jednostavan pristup elektronskim bazama podataka Uprave policije, na terenu i na daljinu.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin zahvalio je britanskoj ambasadorki Karen Medoks i pomoćniku direktora i rukovodiocu međunarodnih poslova za Zapadni Balkan u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal britanske Uprave poreza i carina Dejvidu Hantliju na donaciji i podršci.

"Ovaj projekat će unaprijediti pristup obavještajnim podacima crnogorskih policajaca, tako da će moći da vide informacije koje su im potrebne o traženim licima, kada im budu neophodne. Naša saradnja prevazilazi pružanje tehničke opreme. Ovo je napor velikih razmjera, sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom policije i sa partnerima iz SAD-a, kako bi se osiguralo postojanje pravog okvira politika i razmjene najboljih praksi u upravljanju obavještajnim podacima i poboljšanju istraga", kazala je Medoks.

Iz Uprave policije je navedeno da će doniranu opremu koristiti radi postizanja visokog nivoa efikasnosti u pronalaženju lica za kojima se traga, a koji su izvršioci teških krivičnih djela.

Bonus video: