Bar: Muškarac uhapšen zbog sumnje u nezakonito posjedovanje vatrenog oružja, krivične prijave protiv dvije osobe

"Od M.F. je oduzet pištolj marke "Crvena Zastava", a od lica S.F. je oduzeto 93 komada municije kalibra 7.65 milimetara, u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju Uprave policije

7171 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu podnijela krivičnu prijavu protiv dvije i uhapsila jednu osobu zbog sumnje u ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

"Od M.F. je oduzet pištolj marke "Crvena Zastava", a od lica S.F. je oduzeto 93 komada municije kalibra 7.65 milimetara, u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je nadležni državni tužilac podnio krivičnu prijavu M.F. i S.F. zbog sumnje da su "izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Navodi se da je policija 31. januara u potrazi za predmetima "otuđenim u Virpazaru, kontrolisala Z.N. kod kojeg je pronađena lovačka puška".

Iz Uprave policije su kazali da su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je "Z.N. pronađenu pušku preuzeo od počinioca krivičnog djela u cilju skrivanja predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela izvršenog u Virpazaru".

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je naložio da se Z.N. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom prikrivanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: