Tužilački savjet razmatrao preporuke iz izvještaja HRA

Na sjednici je, između ostalog, donijet zaključak da se od više tužilaštava pribave sveobuhvatni izvještaji povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksplatacijom šljunka

3171 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tužilački savjet je na sjednici, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, između ostalog, razmatrao preporuke iz izvještaja nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA) o primjeni Strategije za istraživanje ratnih zločina državnog tužilaštva Crne Gore za 2021-2022. godinu.

Savjet je, kako je saopšteno, razmotrio 11 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Donijet je zaključak da se od određenih državnih tužilaštava pribave sveobuhvatni izvještaji povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksplatacijom šljunka.

Savjet je na sjednici delegirao člana tog tijela Sinišu Gazivodu za predstavnika Tužilačkog savjeta u Savjetu za vladavinu prava.

"Na sjednici je takođe, delegiran kao člana radne grupe za pregovaračko poglavlja 23 , Mithat Kuč VD sekretar Sekretarijata Tužilačkog savjeta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: