Dvije osobe će prekršajno odgovarati zbog prijetnji i uvreda upućenih uredništvu Standarda

Tužioci se izjasnili da se u konkretnim slučajevima ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti

9053 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Uprave policije saopšteno je da su identifikovali dvije osobe koje su ispod teksta na jednom portalu objavile komentare uvrjedljive i prijeteće sadržine na štetu glavne i odgovorne urednice portala Standard, Jasmine Muminović i zamjenika urednika tog portala Samira Rastodera.

"Protiv D. V. (44) iz Podgorice je Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeta prekršajna prijava iz člana 19 Zakona o Javnom redu i miru, zbog počinjenog prekršaja na štetu Jasmine Muminović, dok je protiv M. M. (54) iz Bijelog Polja, Sudu za prekršaje u Bijelom Polju, podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru, izvršenih na štetu Samira Rastodera", saopšteno je iz policije.

Podsjećaju da su službenici Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala postupali po prijavi podnijetoj od strane Jasmine Muminović, a u kojoj je navela da su na jednom portalu ispod teksta objavljeni komentari sporne sadržine sa dva naloga.

"Službenici Uprave policije su izvršili identifikaciju korisnika spornih naloga sa kojih su objavljeni komentari, te su upoznati državni tužioci u osnovim državnim tužilaštvima u Podgorici i Bijelom Polju, koji su se izjasnili da se u konkretnim slučajevima ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", zaključuje se u saopštenju.