Mićunović i Kostić osuđeni na po dva mjeseca kućnog zatvora

Sud u Nikšiću donio presudu zbog krivičnog djela - sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti

27149 pregleda 65 komentar(a)
Mićunović, Foto: Svetlana Mandić
Mićunović, Foto: Svetlana Mandić

Đorđe Mićunović (31) i Lazar Kostić (26) osuđeni su na po dva mjeseca zatvora u kućnim uslovima zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Tako je odlučio sudija Osnovnog suda u Nikšiću Sava Mušikić. Kako je kazao, u obzir je uzeo olakšavajuće okolnosti - da je riječ o mladim ljudima koji nijesu osuđivani, koji su priznali krivicu i izvinili se policajcima.

Mićunović i Kostić su se 26. novembra prošle godine u jednom svadbenom salonu u Nikšiću sukobili sa trojicom policajaca. Prije dva dana njih dvojica su, na glavnom pretresu u sudnici Osnovnog suda, priznali krivicu, izvinili se policajcima Miloradu Nediću, Pavlu Ognjenoviću i Dušku Miškoviću i kazali da su toga dana bili u alkoholisanom stanju tako da nijesu bili svjesni svojih postupaka.

Kostić i Mićunović
Kostić i Mićunovićfoto: Svetlana Mandić

Njihov advokat, Đorđije Đikanović u završnoj riječi je tražio da sud donese blažu kaznu poput mjere upozorenja, smatrajući da bi takva kazna imala na njih djelotvorno dejstvo, uzimajući u vidu niz, kako je istakao, olakšavajućih okolnosti.

„Riječ je o licima mlađe životne dobi koja ranije nijesu osuđivana, koja su priznala djelo koje im se stavlja na teret, a koje su izvršili u alkoholisanom stanju. Takođe treba uzeti u obzir da su obojica izrazila kajanje i uputila iskreno izvinjenje oštećenima, kao i da su se korektno držali pred sudom“, kazao je Đikanović.

Tužilac Sofija Lukovac, koja zastupa optužnicu, tražila je da se Mićunović i Kostić kazne u skladu sa izvršenim krivičnim djelom, a za koje je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina, dok su oštećeni policajci rekli da se pridružuju krivičnom gonjenju.

Bonus video: