Beranki dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruga, njemu tri mjeseca kućnog zatvora zbog porodičnog nasilja

Presuda Višeg suda u Bijelom Polju u ponovljenom suđenju

8958 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Danojla Joksimović (51) iz Berana osuđena je danas u Višem sudu u Bijelom Polju na dvije godine zatvora, zbog pokušaja ubistva supruga Mirka Radovanića (55).

Radovanić je, pred istim sudom zbog krivičnog djela nasilje u porodičnoj zajednici osuđen na kaznu zatvora od tri mjeseca, koja će biti izvršena izdržavanjem u prostorijama u kojima stanuje, uz primjenu elektronskog nadzora.

Joksimović je, prema optužnici, 16. januara 2020. godine, u porodičnoj kući u mjestu Donja Ržanica, pokušala da liši života Radovanića, sa kojim je živjela u vanbračnoj zajednici.

”Potom je stisnutom pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela”.

Prema navodima optužnice, Joksimovićeva je 16. januara 2020. pokušala da ubije Radovanića, nanijevši mu nožem dužine 20 centimetara ubodnu ranu na lijevoj bočnoj strani grudnog koša - laku tjelesnu povredu.

Radovanić je istovremeno, piše, primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge - nakon što ga je povrijedila, povukao ju je rukom i oborio na pod.

To je ponovljeno suđenje nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Joksimovićeva osuđena na dvije godine, a Radovanić na tri mjeseca zatvora. Danojla je ranije tvrdila da je supruga povrijedila u samoodbrani.

Bonus video: