Odloženo suđenje za privatizaciju hotela "AS"

U optužnici se između ostalog navodi da je bankarsku garanciju izdala Sberbanka iz Moskve, a Gardašević je njom garantovao investicije od 50 miliona eura za rekonstrukciju hotela AS

6796 pregleda 1 komentar(a)
Hotel "AS", Foto: Biljana Matijašević
Hotel "AS", Foto: Biljana Matijašević

Suđenje Neđeljku Gardaševiću, optuženom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi prilikom privatizacije hotela "AS" u Perazića dolu, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 11. april, izjavila je Vijestima, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Dodala je da je razlog odlaganja to što svjedok nije primio poziv za glavni pretres.

Sud je na jednom od prethodnih suđenja, prihvatio predlog odbrane da svjedoči Aleksandar Stepojev.

U optužnici se između ostalog navodi da je bankarsku garanciju izdala Sberbanka iz Moskve, a Gardašević je njom garantovao investicije od 50 miliona eura za rekonstrukciju hotela AS.

Iz Sberbanke u Moskvi saopšteno je da kompaniji "Montena invest" sa Kipra nikada nijesu izdali garanciju u iznosu od tri miliona eura eura čime je ova kompanija, kako se navodi u optužnici, pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu na štetu državnog budžeta, piše u optužnici.

Iznoseći odbranu na suđenju sudskog procesa okrivljeni Gardašević je negirao da je kao predsjednik Borda direktora kompanije "Montena Invest" sa Kipra ponudio nevalidnu bankarsku garanciju od tri miliona eura prilikom privatizacije Hotela As u Perazića dolu, te da je u tom iznosu oštetio budžet Crne Gore.

Bonus video: