Nastavak suđenja za likvidaciju Stefana Šarovića: Kamere pokvarene samo na dan ubistva

Sudska vještakinja iz oblasti sudske medicine dr Ivana Čurović, rekla je da je Šarović zadobio jednu ranu prostrelinu u desnoj strani grudnog koša, nastalu od jednog projektila, koji je prošao kroz vitalne djelove tijela

8236 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Video-nadzor u stambenom kompleksu “Akacija Hil” u Đenovićima, nije radio samo na dan ubistva Stefana Šarovića.

To je juče između ostalog u podgoričkom Višem sudu saopštila menadžerka tog kompleksa Julija Marić, svjedočeći u nastavku postupka protiv Dušana Šilja i Nikole Ivovića, optuženima za ubistvo Šarovića 6. juna 2019. godine.

On je izjavila da je u vrijeme ubistva bila na parking prostoru, i da je čula pucnjavu.

”Tada sam radila kao rukovodilac stambenog kompleksa ‘Akacija Hil’. Nisam ništa vidjela. Zgrade su nam zakljanjale pogled. Ja sam se nalazila na parking prostoru koji je niže u odnosu na mjesto ubistva. Stajala sam sa Draganom Samardžićem, kada smo čuli neke zvuke koji su se kasnije ispostavili kao pucnjevi. Učinilo mi se da sam čula dva hica. Nažalost, kamere za video-nadzor toga dana nijesu radile. Dan ranije je radio video-nadzor. Sve kamere su bile pokvarene na dan ubistva. Video-nadzor nije radio što je konstatovao i Dragan Samardžić, nakon čega sam pozvala servis ‘Elektronika centar’. Otprilike imamo osam kamera koje su pokrivale čitav kompleks. Kamere su bile vidljive, znači nijesu bile sakrivene i samo su snimale javni prostor kompleksa”, izjavila je svjedokinja.

Ljubo Šarović, otac stradalog muškarca, kazao je međutim, da se kamere ne vide.

Svjedok Dragan Saramdžić rekao je da je radio kao električar u kompleksu “Akacija Hil” na dan kada je Šarović ubijen.

Pred krivičnim vijećem sutkinje Milene Matović, ispričao je da se tog 6. juna 2019. nalazio na parkingu, na posljednjem najnižem trećem nivou kompleksa zgrada.

”Nalazio sam se na donjem niovu, na parkingu. Ubistvo se dogodilo iznad moje pozicije, jer su zgrade napravljene etažno. Ja i Julija nismo ništa vidjeli sa pozicije gdje smo se nalazili. Čuo sam nekoliko hitaca. Nas dvoje smo otrčali gore. Julija je povikala da je neko bacio petarde. Vidio sam dva momka sa kacigama na glavama da su otišli na motoru, gore iznad prema nekim kućama. Julija je potrčala za tim motorom. I ja sam pošao za njom do kuće ‘dva lava’. Kada sam prišao, vidio sam momka da leži u krvi, na lijevom boku, krupnog, baš momčina, da leži na lijevom boku. Imao je patike crvene i zelenu majicu ili žutu. Julija je dobila telefonski poziv da je neko ubijen”, ispričao je svjedok.

On tvrdi da su neke od kamera za video-nadzor radile...

”Tu gdje se dogodilo ubistvo, kamera nije radila. Tri dana ranije sam obavijestio pretpostavljenu Juliju da kamere ne rade. Da li je Julija prijavila firmi ‘Pluto kapital’ da kamere ne rade, ne znam. Zašto nijesu popravljene, ne mogu da se izjasnim. Da je kamera radila, ubistvo bi bilo snimljeno. Tačno ispod kamere se dogodilo ubistvo. Te kamere nijesu nekog kvaliteta i često se kvare”, kazao je svjedok.

Sudska vještakinja iz oblasti sudske medicine dr Ivana Čurović, rekla je da je Šarović zadobio jednu ranu prostrelinu u desnoj strani grudnog koša, nastalu od jednog projektila, koji je prošao kroz vitalne djelove tijela.

Dodala je da je zadobio i tri povrede desne potkoljenice.

”Smrt je nastupila neposredno nakon što je pogođen u grudni koš, za oko pet minuta. Na osnovu sudsko-medicinskih karakteristika, može se reći da je rana grudnog koša nanijeta posljednja. Da je Šarović zadobio samo ovu povredu grudnog koša, došlo bi do smrti”, izjavila je Čurovićeva.

Nađeno šest čaura

Vještak balističar Milovan Mihailović kazao je da se ne može izjasniti o balističkoj putanji hitaca koji su usmrtili Stefana Šarovića, jer nije upoznat sa sadržinom obdukcionog zapisnika. Rekao je da je potrebno da ima uvid u skicu lica mjesta, kao i nalaz vještaka hemičara.

Naveo je da se ne može precizno izjasniti ni koliko je hitaca ispaljeno.

Odgovarajući na pitanja oca stradalog mladića i advokata Danila Mićovića, balističar je kazao da je na na mjestu ubistva pronađeno šest čaura...