Policija pomaže kolegama u Kolašinu

Vikendima, sve do kraja zimske turističke sezone, kao ispomoć u regulaciji saobraćaja stizaće kolege iz drugih gradova

8464 pregleda 2 komentar(a)
U državnom skijalištu zadovoljni posjetom, Foto: Dragana Šćepanović
U državnom skijalištu zadovoljni posjetom, Foto: Dragana Šćepanović

Zbog što bolje organizacije saobraćaja i smanjenja gužvi u gradu i na putu prema skijalištima, kolašinskim policajcima vikendima, sve do kraja zimske turističke sezone, kao ispomoć stizaće kolege iz drugih gradova, kazali su “Vijestima” u Upravi policije (UP).

Gužve na saobraćajnici prema državnom Ski-centru Kolašin 1600 i privatnom Kolašin 1450 bile su preveliki izazov za raspoloživi broj kolašinskih policajaca. U Odjeljenju bezbjednosti u tom gradu na poslovima regulisanja i kontrole saobraćaja raspoređeno je 11 policijskih službenika, koji u zavisnosti od potrebe obavljaju i druge policijske poslove.

”“Uprava policije je odobrila ispomoć službenicima OB Kolašin za vrijeme trajanja turističke sezone. To se odnosi u danima vikenda kada je pojačano prisustvo gostiju u gradu i u ski-centrima”, rekli su iz UP.

Kolašinsko OB u zoni svoje odgovornosti ima oko 70 kilometara magistralnog puta M-2 i oko 10 kilometara auto-puta. Mreža regionalnih i lokalnih puteva koje pokrivaju je oko 70 kilometara.

Iz UP nijesu saopštili koliko će policajaca iz drugih opština pomagati Kolašincima. Minulog vikenda uz kolašinske policajce na putu prema skijalištima radile su i po jedna tročlana patrola iz Mojkovca i Bijelog Polja. Na uspostavljanje saobraćajnog reda u gradu i na toj saobraćajnici bile su angažovane i opštinske službe.

Jedna od ideja iznesena na nedavnom sastanku načelnika OB Zorana Braunovića sa predstavnicima opštine i skijališta bila je i da se autobusi parkiraju u gradu, a gosti do skijaških staza prevoze kombijima. To bi, kako pretpostavljaju, smanjilo probleme na parkinzima. Iz grada svakodnevno tri puta u jednom i drugom smjeru saobraća i besplatan autobus za skijaše.

Bonus video: