Kolašinska policija od 17 osoba oduzela 28 komada oružja

Akcije kolašinske policije usmjerene na otkrivanje ilegalnog vatrenog oružja

11215 pregleda 7 komentar(a)
Naročita kontrola počinilaca krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici (ilustracija), Foto: Shutterstock
Naročita kontrola počinilaca krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici (ilustracija), Foto: Shutterstock

Kolašinska policija je tokom minule godine, od 17 sugrađana privremeno oduzela 28 komada oružja.

S tim u vezi, podnijeto je i sedam krivičnih prijava zbog sumnje da su te osebe izvršile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

”Tokom januara 2023. godine, policijski službenici su oduzeli šest komada oružja od četiri osobe i podnijeli jednu krivičnu prijavu zbog krivičnog djela iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici. Podnijeta je i jedna krivična prijava zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti”, kazali su "Vijestima" u Upravi policije.

Između ostalog, policajci su od jednog Kolašinca početkom godine oduzeli pušku kalibra 8x57 i 12 komada municije različite vrste i kalibra. To oružje i municija, takođe, bili su u ilegalnom posjedu.

Saopšteno je da su prije 15-ak dana od dvije osobe oduzeli pušku “winchester” sa optikom i ostatke od odstrijeljenih divljači, kako lovačku pušku “brno M-ZH-321”, 24 komada patrona kalibra 16 mm, 221,2 grama baruta i 186 grama balina za punjenje municije.

Iz Odjeljenja bezbjednosti tvrde da u tom gradu svakodnevno sprovode intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti usmjerene na otkrivanje i procesuiranje počinilaca krivičnih djela i prekršaja iz oblasti ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Poseban akcenat stavljen je, poručuju, na kontrolu onih koja se javljaju kao počinioci krivičnih djela ili prekršaja iz oblasti nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici.

”Sa intenzivnim aktivnostima u tom smislu, najavljuju, nastaviće i u narednom periodu”, saopšteno je "Vijestima".

Bonus video: