Odloženo suđenje Berancima kojima se sudi zbog pucnjave u centru grada 2021. godine

Prema optužnici, Mujović i Drljević su 1. juna 2021. godine pucali jedan na drugog nakon što su se mimoišli vozilima ispred zgrade Doma kulture u Beranama

3367 pregleda 0 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
Berane (Ilustracija), Foto: Luka Zeković

Suđenje Jovanu Mujoviću (51) i Siniši Drljeviću (42) zbog vatrenog obračuna u Beranama odloženo je za 24. februar.

Ročište je odloženo jer je branilac Drljevića, advokat Danilo Mićović zatražio odlaganje zbog ranije preuzetih obaveza.

Prema optužnici, Mujović i Drljević su 1. juna 2021. godine pucali jedan na drugog nakon što su se mimoišli vozilima ispred zgrade Doma kulture u Beranama. Piše da je najprije u Mujovića, koji se kretao vozilom “mercedes”, više hitaca ispalio Drljević i promašio ga.

Navodi se da je Drljević bio suvozač u vozilu “megan”.

“Mujović je izašao iz vozila kod Osnovnog suda i krećući se prema Drljeviću ispalio više hitaca, koji ga nijesu pogodili. Tom prilikom je doveo u opasnost živote više lica - Mejreme Čorče i njenog supruga Albina Velija, kao i njihovog tromjesečnog sina... Projektil ispaljen iz pištolja Mujovića, pogodio je ženu u predjelu lijeve potkoljenice, nanijevši joj teške tjelesne povrede u vidu ustreline”, navodi se u optužnici.

Optuženi nisu priznali djelo koje im je stavljeno na teret.

Inače, prvostepenom presudom Višeg suda iz Bijelog Polja koju je ukinuo Apelacioni sud, Mujović je bio osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora, a Drljević na dvije godine i tri mjeseca.

Bonus video: