Lakićević sutkinji Kovačević: Teroristo, pazi se

Okrivljeni Lakićević je optužen da je pripadnik grupe na čijem čelu se nalazi njegov polubrat Stefan Đukić, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, da je ubio Klisića

15229 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Okrivljeni Vuk Lakićević juče je u Višem sudu u Podgorici na suđenju optuženima za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, nakon što je udaljen iz sudnice uputio prijetnje sudiji Vesni Kovačević: ti teroristo, pazi se“.

Ovo je navedeno u službenoj zabilješci. Okrivljeni Lakićević je optužen da je pripadnik grupe na čijem čelu se nalazi njegov polubrat Stefan Đukić, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, da je ubio Klisića. Okrivljeni Đukić je optužen u još jednom predmetu da je iz pritvora u Ukrajini naložio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković, koja je sudila ovaj predmet.

Sukob verbal i u sudnici počeo je optuženi Lakićević kada je na izjavu oštećenog Gardaševića da mu je prvi put da svjedoči pred sudom kazao: "I posljednji put". Nakon toga uslijedile su za prijetnje i uvrede koje su Gardašević i Lakićević međusobno razmijenili.

Na ovu prijetnju Lakićevića i Gardašević je uzvratio prijetnjom govoreći: "P… m. k…., smrdo jedna. Svi ćete završiti kao što vam je završio šef“.

Potom je majka optuženog Lakićevića, optužena Zorica Đurović, kazala Gardaševiću:

"Nije ti Stefan dao ličnu kartu pa da znaš da je on pucao“, nakon čega je od suda zatražila da opomene Gardaševića zbog prijetnji koje je uputio njenoj djeci.

Na to je Gardašević opsovao, "ponašate se kao da sam ja pucao na vas, a ne vi na mene“. Sud ih je potom sve udaljio iz sudnice.

Dok je izlazio iz sudnice, optuženi Lakićević je zaprijetio sudiji Kovačević riječima: "Ti teroristo, pripazi se".

Suđenje se nastavlja 15. marta.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Bonus video: