Mario Milošević dobio branioca po službenoj dužnosti, suđenje odloženo za 20. februar

Glavni pretres danas odložen na zahtjev advokatice Bojane Masovar koja je postavljen kao branilac Miloševića po službenoj dužnosti

11024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja okrivljenom Mariju Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, danas je odloženo za 20. februar u Višem sudu u Podgorci.

Kako je "Vijestima" kazala samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković, glavni pretres je odložen jer je okrivljenom postavljen branilac po službenoj dužnosti advokatica Bojana Maslovar, na čiji je zahtjev odložen glavni pretres.

Dodala je da je branilac zatražila da dobije vrijeme za pripremu odbrane.

Okrivljeni Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

"U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: