Samo zatvorski čuvar čuo galamu, pritvorenici sve negirali

UIKS o incidenti između Rada Miloševića i Maria Miloševića

32611 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Uprkos verbalnoj raspravi koju je minulog četvrtka čuo zatvorski čuvar, svi pritvorenici, među kojima su i Rade Milošević i Mario Milošević, negirali su da su razmijenjene prijetnje i uvrede.

To su Vijestima odgovorili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), upitani da prokomentarišu navode premijera Dritana Abazovića - da je bivšem direktoru Uprave prihoda i carina prijetio optuženi za ubistvo.

Iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a objašnjavaju da su 9. februara četiri pritvorena lica šetala na krugu za šetnje i da je, tokom trajanja šetnje, službenik obezbjeđenja, koji vrši poslove spoljašnjeg obezbjeđenja nadzora prostora u kojem se obavlja šetnja pritvorenih lica čuo je povišene glasove.

"Odnosno kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenih lica koja su bila na šetnji sa nekim od pritvorenih lica koja su se nalazila u sobi. Zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbjeđenja nije mogao jasno čuti riječi koje su pritvorenici međusobno razmijenili, što je i naveo u službenoj zabilješci sačinjenoj povodom ovog događaja. Povodom ovog događaja preduzete su i dodatne radnje radi potpunog utvrđivanja svih okolnosti. U tom cilju, uzeta su i izjašnjenja od pritvorenih lica koja su se nalazila na šetnji, kao i od pritvorenih lica iz sobe, u kojima su sva ova lica negirala da su tokom međusobne komunikacije izrečene bilo kakve prijetnje ili uvrede", odgovorili su iz Uprave.

Ističu da su o tome obavijestili i Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad.

Bonus video: