Testovi pokazali da Rade Milošević i cimeri iz ćelije nisu koristili drogu

U pritvorskoj sobi u kojoj boravi bivši direktor UPC zatvorski čuvari pronašli su manju količinu biljne materije, koju su poslali na vještačenje

22295 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Rade Milošević i njegovi cimeri iz spuške ćelije nisu koristili drogu. To su pokazali testovi kojima su podvrgnuti nakon što je u njihovoj pritvoreničkoj sobi pronađena biljna materija nalik na marihuanu, saopšteno je Vijestima iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U pritvorskoj sobi u kojoj boravi bivši direktor Uprave prihoda i carina zatvorski čuvari pronašli su manju količinu biljne materije, koju su poslali na vještačenje.

Iz UIKS-a objašnjavaju da su njihovi službenici 11. februara, u okviru redovnih preventivnih aktivnosti koje za cilj imaju pronalazak eventualnih nedozvoljenih stvari i predmeta, pretresli jednu sobu u Istražnom zatvoru Podgorica u kojoj su smještena četiri pritvorena lica, ali i te pritvorenike.

"Tokom pretresa u sobi je pronađena određena količina biljne materije nepoznatog porijekla, dok ličnim pretresom kod pritvorenih lica nijesu pronađene nedozvoljene stvari. Nakon obavljenog pretresa, izvršeno je testiranje ova četiri pritvorena lica na prisustvo psihoaktivnih supstanci, koje je kod svih testiranih lica pokazalo negativan rezultat", kazali su iz UIKS-a.

Dodaju da je o izvršenom pretresu i pronalasku bijne materije nepoznatog porijekla obaviještena Uprava policije, Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad.

"U cilju poštovanja dostojanstva ličnosti i zaštite ličnih podataka, ovim putem molimo medije i javnost da sa posebnom pažnjom pristupaju iznošenju pojedinih nedovolino provjerenih podataka ili podataka koji nijesu zvanično potvrđeni", kazali su iz UIKS-a.

Bonus video: