Sudski savjet osudio prijetnje sutkinji Kovačević: Ispitati ima li elemenata nekog osuđujućeg djela

"Savjet ukazuje da se ponovo, i na ovaj način unosi strah među sudijama i podriva stabilnost i nezavisnost sudske grane vlasti", navodi se u saopštenju

5472 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sudski savjet je na današnjoj sjednici osudio neprimjereno obraćanje i prijetnje okrivljene stranke u postupku prema sutkinji Vesni Kovačević, predsjednici vijeća na suđenju održanom u petak u Višem sudu u Podgorici.

"Vijesti" su prije tri dana objavile da je okrivljeni Vuk Lakićević na suđenju optuženima za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, nakon što je udaljen iz sudnice uputio prijetnje sutkinji Kovačević: "ti teroristo, pazi se“.

Povezani članci

11. Februar 2023.

Lakićević sutkinji Kovačević: Teroristo, pazi se

"Polazeći od ustavnih i zakonskih nadležnosti, u cilju zaštite nezavisnosti i integriteta sudija, Savjet i ovim putem upućuje apel da se prestane sa sve učestalijim pritiscima, napadima, prijetnjama i uvredama na postupanje i rad nosilaca sudijskih funkcija, a u konkretnom slučaju poziva druge nadležne državne organe da ispitaju da li u nedoličnom ponašanju stranke u postupku, ima elementa nekog osuđujućeg djela. Savjet ukazuje da se ponovo, i na ovaj način unosi strah među sudije i podriva stabilnost i nezavisnost sudske grane vlasti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: