Odloženo suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Kovačević, kazala je da nijesu ispunjeni procesni uslovi za održavanje glavnog pretresa, zbog odsustva advokatice Tatjane Pavličić, branioca okrivljenog Miloša Komara

3542 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

U Višem sudu u Podgorici danas je, za 2. mart, odloženo suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Kovačević, kazala je da nijesu ispunjeni procesni uslovi za održavanje glavnog pretresa, zbog odsustva advokatice Tatjane Pavličić, branioca okrivljenog Miloša Komara.

Sutkinja je dodala da je advokatica mejlom obavijestila sud da usljed zdravstvenog stanja ne može doći na suđenje.

Danas je planirano da svjedoči svjedok saradnik Miloš Đuričković, ali nije došao na suđenje, a sud je odredio da na narednom roištu bude saslušan.

Okrivljeni Dino Ibrahimović i Miloš Komar optuženi su da su pripadnici kriminalne organizacije koja je izvršila ubistvo.

Osim njih, optuženi su i Krsto Vujić, Mili Bajramović, i Igor Glavaš, dok je Miloš Đuričković dobio status svjedoka saradnika.

Prema navodima optužnice, Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva, a Vujić je označen kao organizator ove kriminalne grupe. Prema navodima istrage, Glavaš je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

Bonus video: