LP: Oštro kazniti one koji organizuju lov na Crnogorce

"Nadležni su dužni da zaštite građane Crne Gore od samovolje i varvarizma pojedinaca", poručili su iz Liberalne partije

4891 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija se oglasila povodom nedavne tuče u budvanskom hotelu Mogren, pozivajući nadležne da do kraja istraže taj slučaj.

"Vijesti" su juče objavile da je, prema navodima izvora iz policije, Mladen Kažanegra napao Stefana Pekovića (20) i Boža Brnovića (21), koji su bili u društvu sa majkama. Kažanegra se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantno lice, a u obračunu su mu navodno pomogli i prijatelji. Peković i Brnović su, ipak, ljekarima kazali da su povrede dobili jer su bili pijani i pali.

"Liberalna partija poziva nadležne organe da do kraja istraže, saopšte istinu i teško sankcionišu lica koja su izazvala teški incident u Budvi na nacionalnoj osnovi, inspirisani mržnjom i netrpeljivošću prema bilo čemu različitom. Naime, odbornik DF u Budvi Mladen Kaženegra, kako se navodi u javnosti, fizički je nasrnuo na dva jedva punoljetna mladića, koja su pritom bili u društvu svojih majki, samo zato jer su u ugostiteljskom objektu, na javnom mjestu, naručivali crnogorske pjesme i veselili se sa uzdignuta dva prsta. Dva prsta simbol su liberala, ali i cjelokupnog suverenističkog, građanskog pokreta, što nekima, kao i ’90-ih godina, bode oči i izazova nekontrolisanu agresiju", saopštili su iz LP.

"Odbornik DF Kaženegra i ranije se spominjao u javnosti kao kontroverzna ličnost, povezan sa paravojnim formacijama koje su učestvovale u neredima protiv građana na Cetinju prilikom ustoličenja, ali i bezbjedonosno interesantna ličnost prema evidenciji budvanske policije. Nadležni su dužni da zaštite građane Crne Gore od samovolje i varvarizma pojedinaca, a da izgrednike koji ugrožavaju javni red i mir te, sa pozicija budvanske vlasti, organizuju svojevrsni lov na Crnogorce, oštro kazne jer je opasna poruka koju svojim ponašanjem sa pozicija moći šalju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: