Ukrajinac i Rus uhapšeni zbog droge, Budvaninu prekršajna prijava zbog kokaina

Kod državljanina Ukrajine u pretresu uz drogu pronašli i oružje

10238 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tivatska policija uhapsila je u petak dvije osobe zbog krivičnih djela, a protiv jedne osobe podnijeta je prekršajna prijava.

Državljanin Ukrajine V. M. (33) uhapšen je nakon što je tivatska policija, po nalogu sudije sa istragu, pretresla stan i druge prostorije koje on koristi. Iz Uprave policije saopšteno je da je tom prilikom pronađen i oduzet pištolj i 30 komada municije u ilegalnom posjedu, oko 112 grama marihuane, manja količina kokaina i vaga za precizno mjerenje.

Uhapšen je i državljanin Rusije E. K. (34), čije je vozilo policija pretresla u naselju Kava. U pretresu su pronađene manje količine marihuane i kokaina. Potom je, po naredbi nadležnog sudije, pretresen stan i druge prostorije koje koristi E. K., a tom prilikom je pronađeno oko 26 grama marihuane.

Osim toga, policija je u naselju Ostrvo cvijeća kontrolisala vozilo u kojem su se nalazile dvije osobe, kada je kod M. J. (32) iz Budve pronađeno pakovanje sa oko 10,2 grama kokaina.

"Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se V. M. i E. K. liše slobode zbog sumnje da je su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se u odnosu na pronađeni kokain kod lica M. J. izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela", saopštili su iz policije.

Protiv V. M. je podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio i krivično djelo nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je protiv M. J. podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

Bonus video: