Milorad Dangubić tvrdi da su ga napali aktivisti DPS: Prijetili su mi da će me polomiti

Milorad Dangubić tvrdi da su na njega nasrnuli Duško Dangubić i Milan Gačević, oni to negiraju

17497 pregleda 25 komentar(a)
Tvrdi da strahuje za život svoje porodice: Milorad Dangubić, Foto: Jadranka Ćetković
Tvrdi da strahuje za život svoje porodice: Milorad Dangubić, Foto: Jadranka Ćetković

Nekoliko Bjelopoljaca navodno spriječilo je teže posljedice fizičkog nasrtaja Duška Dangubića i Milana Gačevića na Milorada Dangubića, u ponedjeljak veče oko 21 čas, u tamošnjem naselju Zaton.

To je “Vijestima” nakon saslušanja u policiji ispričao Milorad Dangubić, nakon što su ga, kako je kazao, napali ti lokalni aktivisti DPS-a.

”Oni su tražili da izađem da se tučem sa Duškom, a potom su me nasilno uhvatili i izgurali, prijeteći mi da će me polomiti. Pri tom su mi pocijepali jaknu, a gore posljedice spriječili su poznanici koji su se našli u blizini”, kazao je Milorad, dodajući da su iste večeri psovke i prijetnje uputili njegovoj majci Vesni, prijeteći čak i smrću.

Dangubići tvrde da strahuju od težih posljedica, tim prije što Milorad ima dvoje maloljetne djece i trudnu suprugu, a nesporazumi između daljih rođaka traju više od dvije godine. Milorad tvrdi da su u konfliktu zato što je Srbin...

Milorad Dangubić je kazao da mu je ugrožen život i da strahuje za svoju porodicu, tim prije što ima trudnu suprugu koja strahuje od ostvarenja prijetnji koje je dobio

Iz Osnovnog tužilaštva “Vijestima” je saopšteno da su obaviješteni o tom slučaju, te da je “Upravi policije naloženo prikupljanje obavještenja i podataka o ovom slučaju, nakon čega će se izjasniti da li u tom slučaju postoje elementi nekog krivičnog djela”.

Zamoljen da prokomentariše optužbe Milorada Dangubića, Duško Dangubić je kratko odgovorio:

”Nemam ti vremena za komentarisanje takvih gluposti, a vama svaka čast kad imate vremena i strpljenja za tu kategoriju stanovništva”.

Gačević je kazao da nije tačno da je aktivista DPS-a, potvrđujući da je te večeri bio u društvu Duška Dangubića.

On, međutim, kaže da nije podsticao na nasilje, niti da je na bilo koji način učestvovao u incidentu...

Rekao je i da nije tačno da je bilo kakve uvrede i psovke upućivao bilo kome, pa ni Miloradu niti njegovoj majci.

Milorad Dangubić tvrdi da su sukobi krenuli još njegovim pridruživanjem litijama, a kulminirali kada je Duško Dangubić, “sa družinom iz DPS-a”, 23. oktobra 2020. godine snimljen kako drži otvorenu kancelariju Mjesne zajednice, ispred koje su se nizali automobili, za čije vlasnike se sumnjalo da prodaju glasove.

U prijavi policiji navodi da je te večeri oko 21 čas ušao u kafe bar na pumpi Zaton petrol sa drugom Andrijom Bobavcem da popiju piće.

”Kad sam sjeo, za susjednim stolom sam primijetio Duška Dangubića u društvu Milana Gačevića, koji su počeli da me provociraju i psuju. Duško je rekao Andriji: ‘Šta hoćeš sa ovom baljegom’, na šta mu je Andrija odgovorio: ‘Neka kume, batali tu priču’, a potom Duško obratio i meni: ‘Ja ću te polomiti, čekam te od oktobra. Neću pred ženom i djecom, a ni ovdje pred kamerama. Neću ti gledati pred ocem i majkom, polomiću te’.

Milorad je, navodi se u prijavi, kazao da je pokušao da smiri situaciju, rekao da nema potrebe da ulaze u raspravu i krenuo prema vratima, ali da ga je Duško pozvao da izađu na fer tuču. Gačević je, tvrdi, dodao: “Izađi p ...., ako smiješ, kad te čovjek zove”.

”Vidio sam da će biti problema pa sam krenuo da napustim to mjesto. Međutim, Milan i Duško su poletjeli prema meni, vukući me i gurajući prema vani, pri čemu su mi pocijepali jaknu, izguravši me ispred lokala”, konstatovao je Milorad, dodajući da su se neki ljudi ispriječili između njih i tako ga spasili batina.

Istakao je da je iste prijetnje ponovio i njegovoj majki Vesni, koja je pokušala da na pumpi u u Zatonu razgovara sa Duškom, rekavši joj: “Vaspitaj ovu džukelu”, kazao je Dangubić, ističući da strahuje za život i zdravlje.

Njegova majka Vesna kazala je da je Duško pred punim kafe barom prijetio da će joj ubiti sina, izgovarajući brutalne psovke i uvrede. Tvrdi da je slično postupio i Gačević.

Bonus video: