Etički odbor MUP-a će se o napadu na albanskog državljanina izjasniti nakon unutrašnje kontrole

"Etički odbor napominje nije imao uvid u video objavljen u utorak (21. februar) već samo video zapis objavljen 17. januara"

9719 pregleda 8 komentar(a)
Napad na albanskog državljanina, Foto: Printscreen/Facebook/Podgorički vremeplov
Napad na albanskog državljanina, Foto: Printscreen/Facebook/Podgorički vremeplov

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslava (MUP) saopštio je da je povodom video zapisa na kojem se vidi napad službenika Sektora granične policije na državljanina Albanije, na sjednici 20. februara zauzeo stav da se o tom predmetu izjasni (da mišljenje) nakon okončanja postupka pred unutrašnjom kontrolom.

"To iz razloga što unutrašnja kontrola ima veći opseg nadležnosti, te može saslušati policijske službenike, uzeti izjave, prikupiti dodatne podatke, koje će Etički odbor cijeniti i u konačnom dati mišljenje", dodaju u saopštenju.

Napominju da Etički odbor nije imao uvid u video objavljen u utorak (21. februar) već samo video zapis objavljen 17. januara.

"Video zapis ovog događaja pojavio se u medijima 17. januara 2023. godine. Istog dana predsjednica Etičkog odbora uputila je ostalim članovima inicijativu za ocjenu etičnosti postupanja policijskih službenika Sektora granične policije. Prva sjednica Etičkog odbora nakon ove inicijative održana je 23. januara i članovi su razmatrali predmet, odnosno analizirali tada dostupni video snimak", piše u saopštenju.

Navode da je radi uvida u sve okolnosti Etički odbor zatražio dopunu dokumentacije od strane Sektora granične policije.

"Spisi predmeta formirani u odnosu na postupanje policijskih službenika uredno su dostavljeni Etičkom odboru od strane SGP, a koje je Etički odbor razmatrao na sjednici održanoj 20. februara ove godine", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: