Uhapšeni policajci osumnjičeni za maltretiranje državljanina Albanije

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da na graničnom prelazu Sukobin - Murićani službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretiraju albanskog državljanina

70891 pregleda 110 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ulcinjski tužilac nakon saslušanja naložio je policiji da uhapse kolege Nikolu Boljevića i Dragana Šćekića koji su navodno akteri incidenta koji se dogodio 15. januara na graničnom prelazu Sukobin - Murićani u kojem je maltretiran državljanin Albanije.

Ta informacija potvrđena je i iz Uprave policije.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su danas po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju lišili slobode dva službenika Uprave policije zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje. Policijski službenici su, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršili 15. januara 2023. godine na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin - Murićani, tako što su prilikom primjene službenih ovlašćenja prema stranim državljanima, upotrijebili prekomjernu silu. Oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje", navodi se u saopštenju policije.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da na graničnom prelazu Sukobin - Murićani službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretiraju albanskog državljanina.

Starješine Regionalnog centra granične policije "Jug" uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Uprava policije (UP) sinoć je ovim povodom zvanično saopštila da je u toku postupak utvđivanja odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije – Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslava (MUP) saopštio je da je ovim povodom, na sjednici 20. februara zauzeo stav da se o tom predmetu izjasni (da mišljenje) nakon okončanja postupka pred unutrašnjom kontrolom.

Više partija i zvaničnika je osudilo događaj.

Bonus video: