Kažanegra: Izvinjavam se porodicama Brnović i Peković

"U određenim okolnostima nisam uspio da iskontrolišem svoje reakcije na provokacije koje su trajale preko sat vremena i odreagovao sam na način zbog kojeg vam danas i upućujem ove riječi izvinjenja"

42797 pregleda 71 komentar(a)
Mladen Kažanegra, Foto: DF Budva
Mladen Kažanegra, Foto: DF Budva

Odbornik Demokratskog fronta u SO Budva Mladen Kažanegra izvinio se porodicama Brnović i Peković zbog incidenta koji se dogodio u subotu veče, u gradskoj kafani hotela "Mogren".

Danas se pojavio snimak na kojem se vidi dio tuče u Budvi tokom koje je Kažanegra nanio lakše tjelesne povrede Stefanu Pekoviću (20) i Božu Brnoviću (21).

Kažanegra se sumnjiči da je fizički nasrnuo na pomenute muškarce, pola sata prije ponoći u gradskoj kafani, a sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio mu je danas zabranu napuštanja stana.

Navodno do incidenta je došlo nakon što su oštećeni naručili “crnogorske pjesme”, a potom dizali dva prsta, što je Kažanegra protumačio kao provokaciju, saopšteno je “Vijestima” nezvanično.

"U određenim okolnostima nisam uspio da iskontrolišem svoje reakcije na provokacije koje su trajale preko sat vremena i odreagovao sam na način zbog kojeg vam danas i upućujem ove riječi izvinjenja. Izuzetno mi je važno da napomenem i sa indignacijom odbacim i primisao da ljude dijelim i o njima sudim po nacionalnoj pripadnosti... Posebno razumijem da je cijelom događaju novu dimenziju dalo prisustvo njihovih majki i uvjeravam Vas da sam bio svjestan te činjenice nikada im ne bih ni prilazio", naveo je između ostalog Kažanegra u reagovanju.

On je optužio medije "za linč" i zatražio da mu "dopuste pravedno suđenje".

"Nakon kojeg ću dobiti poštenu kaznu za sve što sam uradio, a zbog čega se izvinjavam posebno porodicama oštećenih", naveo je Kažanegra.

On se takođe izvinio i budvanskoj policiji "ako je te noći u opštem metežu neko njima uputio neku pogrešnu riječ".

Bonus video: