Saslušanje policajaca zbog maltretiranja albanskog državljanina: "Žao mi je, ali mi je pukao film"

Tokom saslušanja u ODT Ulcinj, desetine policajaca okupilo se ispred te zgrade, u znak podrške Šćekiću i Boljeviću

34188 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Granični policajac Dragan Šćekić rekao je danas na saslušanju da mu je žao zbog incidenta sredinom januara, objasnivši da mu je tog dana "pukao film" zbog upornog ignorisanja naređenja koja su on i kolege izdavali albanskom državljaninu.

On i njegov kolega Nikola Boljević saslušani su zbog maltretiretiranja albanskog državljanina na granici sa tom državom, u kom su navodno učestvovali.

Prema saznanjima "Vijesti", Šćekić i njegov kolega Nikola Boljević nakon saslušanja u ulcinjskom tužilaštvu, pušteni su da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Tokom saslušanja Šćekića i Boljevića u ODT Ulcinj, desetine kolega okupilo se ispred te zgrade, u znak podrške njima.

Osim tužilaštva, istragu u ovom predmetu pokrenulo je i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije - Ministarstva unutrašnjih poslova i taj postupak još je u toku.

MUP je “Vijestima” odgovorio da su inspektori tokom postupka unutrašnje kontrole uzeli službenu dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem.

”Izuzet je video-materijal snimljen sa instaliranog video-nadzora na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, a preko međunarodne policijske saradnje se čeka izjašnjenje o događaju od strane državljana Albanije. Ukoliko se u postupku unutrašnje kontrole utvrde činjenice i dokazi o nezakonitom postupanju policijskih službenika u vezi sa predmetnim slučajem, biće preduzete zakonske mjere u cilju pokretanja postupaka za utvrđivanje odgovornosti”, navodi MUP.

Bonus video: