Odlična saradnja BKA i Uprave policije

Brđanin je zahvalio na podršci koju BKA pruža crnogorskoj policiji, ističući značaj do sada realizovanih aktivnosti u pogledu povrata imovine stečene krivičnim djelima i specijalnih istražnih metoda

2008 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter/PolicijaCG
Foto: Twitter/PolicijaCG

Crnogorska Uprava policije i kancelarija oficira za vezu Savezne kriminalističke policije Njemačke (BKA) u Beogradu ostvaruju odličnu saradnju na operativnom nivou.

To je ocijenjeno na sastanku delegacije Uprave policije na čelu sa direktorom Zoranom Brđaninom, i rukovodioca Sektora za međunarodnu koordinaciju i NCB Interpol Visbaden Torsten Kunsta i delegacijom BKA.

„Sagovornici su zajednički konstatovali da Uprava policije i kancelarija oficira za vezu Savezne kriminalističke policije Njemačke u Beogradu ostvaruju odličnu saradnju na operativnom nivou, koja rezultira konkretnim rezultatima“, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Kako se dodaje, Brđanin je zahvalio na podršci koju BKA pruža crnogorskoj policiji, ističući značaj do sada realizovanih aktivnosti u pogledu povrata imovine stečene krivičnim djelima i specijalnih istražnih metoda.

Iz policije su kazali da je, kao tema od posebnog značaja, na sastanku izdvojena kontinuirana podrška njemačkih kolega u daljoj reformi i reogranizaciji crnogorske policije.

Razgovarano je, kako se navodi, i o konkretnim budućim koracima koje je neophodno preduzeti na ovom putu.

„Tokom sastanka je bilo riječi i o ekspertskoj podršci koju njemačka Policijska akademija, u saradnji sa BKA, pruža Upravi policije na uspostavljanju Kriminalističke akademije u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je dogovoren najadekvatniji model i konkretni koraci za realizaciju tog, kako su kazali iz polciije, veoma zahtjevnog projekta u budućem periodu.

Dodaje se da je uspostavljena osnova za dalju stratešku saradnju između BKA i Uprave policije u cilju ispunjenja i uspostavljenja evropskih standarda u daljem radu crnogorske policije.

"Na sastanku je realizovana zvanična primopredaja donacije Savezne kriminalističke policije Njemačke (BKA) za potrebe Sektora za borbu protiv kriminala, a u svrhu unapređenja kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala, ukupne vrijednosti oko 100 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Bonus video: