Okončano suđenje Božoviću za ranjavanje Janjića: "Pucaću te, Ostroga mi"

Božović je prema optužnici, 27. avgusta prošle godine u Beranama, pokušao da liši života Janjića, presuda 3. marta

9341 pregleda 2 komentar(a)
Optuženi i oštećeni se juče pomirili u sudnici (ilustracija), Foto: Shutterstock
Optuženi i oštećeni se juče pomirili u sudnici (ilustracija), Foto: Shutterstock

Optuženi Beranac Rajko Božović (27) pružio je juče ruku pomirenja sugrađaninu Strahinji Janjiću, kojeg je 27. avgusta ranio u Beranama.

To je učinio u sudnici Višeg suda u Bijelom Polju, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela pokušaja ubistva.

Božović je prema optužnici, 27. avgusta prošle godine u Beranama, pokušao da liši života Janjića, na način što je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u njegovom pravcu, dok je oštećeni krenuo da bježi uz stepenice solitera.

Kako piše, jedan od projektila pogodio je Janjića u predjelu desne natkoljenice, usljed čega je zadobio tešku tjelesnu povredu - strijelnu ranu.

Janjić je prihvatio ruku Božovića i pristao na pomirenje.

Božović je u istrazi kazao da nije u stanju da iznese odbranu zbog svoje ogorčenosti i kajanja zbog počinjenog djela.

Tokom postupka, on je istakao da nikada ne bi počinio to krivično djelo da te večeri, neplanirano, nije konzumirao alkohol, zbog čega je izrazio kajanje. To je i juče učinio u sudnici, tokom završnih riječi.

Državna tužiteljka Tanja Nišavić, istakla je da je optužnica u potpunosti dokazana, protiveći se ublažavanju kazne uprkos pomirenju.

U završnim riječima tužilac je ostao pri optužnici, a branilac okrivljenog Drago Konatar, zatražio je ublažavanje kazne s obzirom na pomirenje i iskreno kajanje, kao i mladost optuženog.

U svom iskazu, oštećeni je juče rekao da mu je Božović prije nego što ga je ranio 27. avgusta prošle godine, uputio psovke.

Janjić je u istrazi kazao da je okrivljeni prišao vozilu, govoreći: “Đe je ovaj”, pa potom njemu: “Pucaću te, Ostroga mi”.

Međutim, juče je to porekao i kazao da ostaje pri najnovijim navodima.

Presuda će biti izrečena 3. marta.

Bonus video: