Za zatvorske službenike uvećana februarska zarada

Došlo do povećanja koeficijenata donošenjem izmjene Uredbe o uslovima za sticanje zvanja i nivoima zvanja sluzbenika UIKS-a

7704 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Zatvorski službenici dobiće uvećanu februarsku zaradu, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz te ustanove objasnili su da je Uredba o izmjeni Uredbe o uslovima za sticanje zvanja i nivoima zvanja sluzbenika UIKS-a, u dijelu koji se odnosi na koeficijenate, donijeta na sjednici Vlade 26. januara.

"Odnosno došlo je do uvećanja vrijednosti koeficijenata i samim tim i povećanja zarade službenika u ovom državnom organu".

Iz UIKS-a su saopštili da smatraju potrebnim istaći da je donošenje te Uredbe rezultat napora Ministarstva pravde i resornog ministra Marka Kovača, na poboljšanju položaja zatvorskih službenika.

"Ministarstvo pravde je i na ovaj način, kao i tokom proteklog perioda, prepoznalo značaj i kompleksnost poslova koji se obavljaju u UIKS i svojim djelovanjem pružilo punu podršku menadžmentu i službenicima ovog organa".

Objasnili su da je, s obzirom da službenici Uprave policije od 1. januara imaju uvećanu zaradu, ministar Kovač svesrdno podržao predlog menadžmenta UIKS-a da se, u cilju obezbjeđivanja jednakog statusa u pogledu zarada, i njihovim službenicima za februar isplati korigovana zarada:

"Odnosno zarada obračunata po uvećanim koeficijentima".

"Uprava UIKS-a, kao i službenici ovog organa, izuzetno cijene sve aktivnosti i napore Ministarstva pravde u cilju poboljšanja položaja službenika i unaprjeđenja cjelokupnog zatvorskog sistema".

Bonus video: