Kneževiću, Goroviću i Rakonjcu novi v.d. mandat, Vasiljević umjesto Klikovca

Novi pomoćnik za graničnu policiju najvjerovatnije biće Nikšićanin Milutin Vasiljević dugogodišnji službenik granične policije. Vasiljević je 2011. godine po odluci, tadašnjeg direktora UP Veselina Veljovića, bio predstavnik Uprave policije upućen u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru.

49611 pregleda 31 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović

Nakon šest dana ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je donio odluku - Dejan Knežević, Dragan Gorović i Miloš Rakonjac i u narednih šest mjeseci biće pomoćnici direktora Uprave policije.

Novi v.d. mandat Adžić nije produžio samo pomoćniku Sektora granične policije Draganu Klikovcu ali ministar nije poslao zvanično obrazloženje zbog čega njega više ne želi na toj rukovodećoj poziciji.

Novi pomoćnik za graničnu policiju najvjerovatnije biće Nikšićanin Milutin Vasiljević dugogodišnji službenik granične policije ali je ostalo da se sjutra to i formalizuje.

Vasiljević je 2011. godine, po odluci tadašnjeg direktora Veselina Veljovića, bio predstavnik Uprave policije upućen u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru – UNFICYP. On je prije nekoliko godina bio i član Vladinog Nacionalnog koordinacionog tijela za neproliferaciju oružja za masovno uništenje. Njegova supruga je član Glavnog odbora nikšićke URE.

Upućeni tvrde da Klikovac, između ostalog, nije dobio novi mandat i nakon nedavne bruke kada su se u javnosti pojavili snimci maltretiranja albanskih državljana na graničnom prelazu Sukobin - Murićani, nakon čega su uhapšena dvojica službenika, zbog sumnje da su počinili krivično djelo "zlostavljanje".

V.D. mandat četvorici pomoćnika direktora Uprave policije istekao je 23. februara ove godine, a od tog dana u službi niko nije obavljao poslove u četiri najvažnija sektora u organizacionim jedinicama policije.

Prije isteka mandata, Brđanin je Adžiću uputio dopis kojim je predložio da se Kneževiću, Rakonjcu, Goroviću i Klikovcu za još šest mjeseci produži mandat.

Problem se pojavio jer MUP već dvije godine nije uspio da uradi, a Vlada usvoji, kadrovski plan bez kojeg nije moguće da se raspiše javni konkurs za pomoćnike direktora tako da su gotovo svi pune dvije godine u v.d. mandatu obavljali te pozicije.

Od kako je Brđanin, 1. marta 2021. godine, preuzeo rukovođenje UP jedino je, 17. januara ove godine, zamijenjen pomoćnik Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Saša Mašković. Umjesto njega na predlog Vlade je imenovan Aleksandar Radović.

Direktor Uprave policije raspisao je desetine internih oglasa koji su objavljeni na sajtu MUP-a za šefovske pozicije unutar svih organizacionih jedinica policije.

Interni oglasi raspisani su za pozicije šefova regionalnih centara - Jug, Centar, Sjever, odjeljenja bezbjednosti, kao i rukovodioce odjeljenja bezbjednosti u Beranama, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu, Rožajama, Danilovgradu, Tuzima, Pljevljima, Ulcinju, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i na Cetinju...

Bonus video: