Ukinut pritvor Božoviću, obavezan da se javlja policiji

Specijalni tužilac Vukas Radonjić nije se protivio predlogu odbrane, nakon čega je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Nada Rabrenović, ukinulo pritvor Božoviću

27987 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U nastavku suđenja Slobodanu Kašćelanu i ostalim optuženim za stvaranje kriminalne organizacije, danas je u Višem sudu u Podgorici, na predlog odbrane, ukinut pritvor okrivljenom Vladimiru Božoviću.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić nije se protivio predlogu odbrane, nakon čega je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Nada Rabrenović, ukinulo pritvor Božoviću. Sud je donio mjeru obaveznog javljanja policiji u Kotoru svakih 15 dana, uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta.

Na prethodnom glavnom pretresu sudsko vijeće je izuzelo iz dokaznog materijala iskaz optuženog Ilije Dedovića. Sudija Rabrenović je navela da je sud izvršio uvid u audio i video-materijal davanja pomenute izjave, te da je na osnovu toga odlučeno da se ta izjava izuzme i da ne može da služi kao dokaz. Na ovu odluku - rješenje, SDT ima pravo žalbe.

“Iz spisa predmeta izdvaja se zapisnik sa saslušanja ilije Dedovića od 14. 09. 2016, koji je dat pred SDT. On ne može služiti kao dokaz, niti se vršiti uvid u njega. Ilija Dedović je tada saslušan bez angažovanog advokata i navedenih razloga za to”, navodi se u odluci suda.

U novembru prošle godine, sud je takođe izuzeo Dedovićevu izjavu, ali je rješenjem Apelacionog suda, ta odluka ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje.

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Ovom optužnicom je obuhvaćen Slobodan Kašćelan, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević, Miloš Radonjić, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević, Stefan Brnović, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardzić i Ilija Dedović.

Bonus video: