Odloženo suđenje vještaku Ostojiću

Ročište je odloženo jer optuženi vještak nije obezbijedio zamjenu za advokata, koji je zatražio odlaganje. Novo ročište zakazano za 5. april

2779 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje vještaku elektrostruke Milutinu Ostojiću, odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Ročište je odloženo jer optuženi vještak nije obezbijedio zamjenu za advokata, koji je zatražio odlaganje.

Ostojiću se sudi pred tročlanim sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Ivan Adamović po privatnoj tužbi Dragana Madžgalja i njegovog punomoćnika Kasima Dizdarevića.

Ostojić je kazao da smatra da ročište može da se održi bez prisustva advokata, ali mu je sudija Ivan Adamović predočio da s obzirom na to da je za krivično djelo za koje odgovara zloupotreba službenog položaja, u sticaju sa krivičnim djelom - davanje lažnog iskaza, odbrana obavezna.

Sudija Adamović je dodao da je branilac Vladan Đuranović zatražio odlaganje, zbog ranije preduzetih obaveza u drugom predmetu.

Prema optužnici, taj vještak je u tri navrata tokom 2017. godine, postupajući u parničnom predmetu Osnovnog suda u Bijelom Polju, u svojstvu vještaka elektrostruke - energetike, s umišljajem zloupotrijebio službeni položaj zbog čega je onemogućio Dragana Madžgalja da ostvari pravo na naknadu od štete u iznosu od 44. 000 eura, a lažnim nalazom omogućio EPCG-u da ne plati štetu.

Preciziranom optužnicom punomoćnika tužioca, advokata Kasima Dizdarevića navodi se da je vještak prećutao da je bio osnivač Crnogorskog komiteta međunarodnog vijeća za velike električne mreže - CIGRE, zbog čega je morao biti izuzet od vještačenja.

Vještak Ostojić i punomoćnik tužioca - advokat Dizdarević dostavili su sudu izvještaje o uplatama CEDIS-a vještaku Ostojiću i Elektroprivrede CIGRI, što će biti razmatrano na sljedećem ročištu, koje je zakazano za 5. april.

Prvostepenom presudom Ostojić je oslobođen od optužbi.

Bonus video: