Božović se izmirio sa Janjićem, pa za pokušaj ubistva kažnjen dvije godine zatvora

Božović je u istrazi kazao da nije u stanju da iznese odbranu zbog svoje ogorčenosti i kajanja zbog počinjenog djela

4157 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Beranac Rajko Božović (27) osuđen je u Višem sudu u Bijelom Polju na dvije godine i osam mjeseci zbog pokušaja ubistva sugrađanina Strahinje Janjića, kojeg je 27. avgusta ranio u Beranama.

Božović je prema optužnici, 27. avgusta prošle godine u Beranama, pokušao da liši života Janjića, na način što je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u njegovom pravcu, dok je oštećeni krenuo da bježi uz stepenice solitera.

Kako piše, jedan od projektila pogodio je Janjića u predjelu desne natkoljenice, usljed čega je zadobio tešku tjelesnu povredu - strijelnu ranu.

Božović je u istrazi kazao da nije u stanju da iznese odbranu zbog svoje ogorčenosti i kajanja zbog počinjenog djela.

Tokom postupka, on je istakao da nikada ne bi počinio to krivično djelo da te večeri, neplanirano, nije konzumirao alkohol, zbog čega je izrazio kajanje. To je i juče učinio u sudnici, tokom završnih riječi.

Na prošlom ročištu optuženi se pomirio sa Janjićem, ponavljajući da se iskreno kaje, i da nikada ne bi pucao da te večeri nije bio u alkoholisanom stanju. U svom iskazu, oštećeni je juče rekao da mu je Božović prije nego što ga je ranio 27. avgusta prošle godine, uputio psovke.

Janjić je u istrazi kazao da je okrivljeni prišao vozilu, govoreći: “Đe je ovaj”, pa potom njemu: “Pucaću te, Ostroga mi”. Međutim, na sudu je to porekao i kazao da ostaje pri najnovijim navodima.

Bonus video: