Detektor metala u podgoričkom Osnovnom sudu ne omogućava efikasnu kontrolu

Obezbjeđenje u zgradi, kako je tada kazala predsjednica Osnovnog suda, obavljaju tri zaposlena samostalna referenta i četiri službenika Uprave policije

18056 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Bors Pejović
Foto: Bors Pejović

Predsjednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović u intervjuu "Vijestima" objavljenom još 8. januara 2021. godine ukazivala je na problem obezbjeđenja u toj ustanovi.

"Postojeći detektor metala koji se nalazi u Osnovnom sudu u Podgorici ne sadrži prateće elemente koji bi omogućavali efikasnu kontrolu lica koja ulaze u sud, što bi kod činjenice da u sud svakodnevno uđe preko dvije hiljade lica, dovodilo do ogromne gužve i zastoja na ulazu, jer bi prolazak svakog lica koje kod sebe posjeduje bilo kakav metalni dio dovodilo do aktiviranja zvučnog signala koji bi zahtijevao pregled tog lica", kazala je ona tada.

Obezbjeđenje u zgradi, kako je navela, obavljaju tri zaposlena samostalna referenta i četiri službenika Uprave policije.

Povezani članci

08. Januar 2021.

INTERVJU Jovović: Mladi iz suda bježe i zbog plata

"Imajući u vidu da se u zgradi suda nalaze i prostorije tužilaštva, apsolutno nismo zadovoljni funkcionisanjem obezbjeđenja, jer postojeće obezbjeđenje, i pored ispoljene profesionalnosti, ne može obezbijediti detaljnu i funkcionalnu bezbjednost kako sudija i zaposlenih, tako i stranaka koje dolaze u sud, a čiji su interesi najčešće suprotstavljeni. Obezbjeđenje ulaska u zgradu, i uopšte bezbijednost lica prisutnih u sudu, jedno je od prioriteta za rješavanje u narednoj godini", kazala je tada Jovović.

Bonus video: