Arsić novčano kažnjen zbog drskog ponašanja prema Komnenoviću

Proglašen krivim za narušavanje javnog reda i mira i "drsko ponašanje"

7297 pregleda 16 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Tivatski biznismen Rado-Gago Arsić proglašen je juče krivim pred Sudom za prekršaje u Budvi za narušavanje javnog reda i mira i "drsko ponašanje" prema predsjedniku Opštine Tivat Željku Komnenoviću.

Arsića je sutkinja Katarina Vujačić-Vuksanović zbog toga kaznila novčanim kaznom u iznosu od 150 eura koja će se umanjiti za trećinu ukoliko je biznismen plati u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Arsić je obavezan i da plati 30 eura troškova prekršajnog postupka koji je protiv njega bio pokrenut po zahtjevu Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

"Kriv je zato što je dana 16.februara 2022. oko 11.10 časova narušio javni red i mir što se drsko ponašao prema licu Željku Komnenoviću-predsjedniku Opštine Tivat, obraćajući mu sesledećim riječima: "Provjerićemo koliko si hrabar, nećeš dovijeka biti u toj fotelji", kao i riječima "loše si sabrao kvadrate", "to nije tačno što je navedeno u novinskom tekstu" i "tebe će Bog kazniti što uzimaš hljeb mojoj porodici", piše u presudi na koju se nisu žalili ni okrivljeni Arsić, ni predstavnik Uprave policije koja je i inicirala postupak protiv njega.

Riječ je inače, o incidentu iz februara prošle godine kada je Arsić, nezadovoljan tekstom u "Vijestima" koji je tog dana objavljen o nalazima do kojih je došla šefica Službe unutrašnje revizije Opštine Tivat koja je pregledala papire vezane za zajednički posao Arsića i lokalne uprave Tivta, našla brojne manjkavosti i moguće nezakonitosti.

Arsić je tada upao u kancelariju gradonačelnika u zgradi Opštine i prema navodima svjedoka, vrijeđao i prijetio Komnenoviću, dok se Mrdak sklonila iz svoje kancelarije i sakrila u kancelariji potpredsjednika Opštine Vladimira Arsića.

Tužilaštvo je međutim, odbacilo prijave koje su Komnenović i Mrdak ovim povodom podnijeli protiv Rada Arsića, pa je on na kraju samo prekršajno gonjen i danas kažnjen sa 150 eura.

Zajednički posao Arsića i Opštine Tivat u vezi sa gradnjom velike nove stambeno-poslovne zgrade na Seljanovu u koji su dvije strane ušle u vrijeme dok je DPS upravljao Tivtom inače, predmet je istrage Specijalnog državnog tužilaštva jer aktuelna gradska uprava sa Komnenovičem na čelu, sumnja da je Opština u tom poslu pretrpjela milionsku štetu.

Bonus video: