Šišević: Motiv Bulatovića će biti utvrđen istragom

"Za sada ne možemo govoriti o motivu. Upravo se preduzima niz mjera i radnji kako bi se utvrdio motiv ovog događaja", rekla je viša državna tužiteljka Šišević

31895 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Motiv Mladena Bulatovića da se na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici ubije aktiviranjem bombe, biće utvrđen istragom.

To je novinarima kazala postupajuća tužiteljka Snežana Šišević, koja je sa pripadnicima Forenzičkog centra iz Danilovgrada i Odjeljenja bezbjednosti Podgorica obavila uviđaj.

Bulatović je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu i ranio je devet osoba, od kojih je pet zadobilo fizičke povrede.

"Za sada ne možemo govoriti o motivu. Upravo se preduzima niz mjera i radnji kako bi se utvrdio motiv ovog događaja", rekla je viša državna tužiteljka Šišević.

Dodala je i da po podacima kojima do sada raspolaže, Bulatović nije imao poziv za javljanje u sud niti u zgradu Tužilaštva.

Napomenula je da se u zgradi Osnovnog suda ne nalazi samo Osnovni sud, već i prostorije Osnovnog državnog tužilaštva.

"Smrtno je stradalo jedno lice, aktiviranjem eksplozivne naprave i za sada prikupljeni podaci ukazuju da je upravo lice koje je aktiviralo eksplozivnu napravu i smrtno stradalo. Osim njega, povrijeđeno je osam lica. Po podacima koje imam iz Kliničkog centra, dva lica su sa težim tjelesnim povredama, ostali su sa lakšim povredama, a jedno lice se nalazi na Odjeljenju intenzivne njege", kazala je Šišević.

Bonus video: