Brđanin: Policija bi izvršila pregled Bulatovića da je stigao do njih

Brđanin je kazao da je u ovom slučaju upitno da li bi bilo dovoljno da je postojala služba obezbjeđenja sa svim sredstvima i opremom, jer se to desilo na samom ulazu, prije dolaska kontrole na kojem su se nalazili službenici policije

38683 pregleda 66 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da bi policija izvršila pregled Mladena Bulatovića koji je stradao danas nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, da je stigao do njih.

"U zgradi Osnovog suda na prilazu su se nalazili policijski službenici koji bi da je osoba došla do njih, izvršila njegov pregled", rekao je Brđanin.

On je za RTCG kazao da je u ovom slučaju upitno da li bi bilo dovoljno da je postojala služba obezbjeđenja sa svim sredstvima i opremom, jer se to desilo na samom ulazu, prije dolaska kontrole na kojem su se nalazili službenici policije.

Brđanin je naglasio da je policija dovedena u situaciju da nekoliko godina obezbjeđuje uslove za bezbjedan rad u sudnicama, iako za to ne postoje zakonski uslovi.

"Policija to radi svojim fizičkim prisustvom u dijelu obezbjeđenja uslova za rad u sudnicama, zaštite sudija i održavanja reda tokom suđenja", rekao je prvi čovjek policije.

Naveo je i da u trenutku kada se dese ovi događaji, bezbjednost građana je ugrožena i ostavlja posljedice.

"Moramo znati da je ovo život, da su ovo stvari i pojave koje je nemoguće spriječiti. Ovo se desilo i nažalost će se desiti ponovo. Naša uloga je da to uvijek pokušamo spriječiti", poručio je on.

Poručio je i da očekuju podršku građana i institucija u identifikaciji građana kojima je potrebna pomoć.

Bonus video: