Adžić: MUP će nastaviti intenzivnu zaštitu, zahtijevaćemo strože kontrole i jače bezbjednosne mjere

Adžić je naveo i da problem obezbjeđenja sudova i tužilaštava datira deceniju unazad kada je Zakonom predviđeno da te ustanove ne obezbjeđuje policija već da sami organizuju obezbjeđenje svojih objekata

29453 pregleda 40 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) će u cilju povećanja bezbjednosti nastaviti intenzivnu zaštitu i zahtijevaćemo strože kontrole i jače bezbjednosne mjere, poručio je resorni ministar Filip Adžić.

Adžić je povodom današnje tragedije u kojem je stradao tridesetdevetogodišnji Mladen Bulatović nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, kazao da će država uraditi sve kako bi osigurala bezbjednost svih građana i institucija, naročito onih zaduženih za sprovođenje pravde.

"Povodom današnjeg incidenta na ulazu u zgradu Osnovog suda i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, u kojem je u bezumnom činu lica koje je oduzimajući sebi život nanijelo povrede zaposlenima i građanima, želimo izraziti želju da se povrijeđeni što prije oporave i vrate svakodnevnim aktivnostima", napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Naglasio je da nam ovakvi izolovani slučajevi nanovo ukazuju koliko je važno da svakodnevno unapređujemo sektor bezbjednosti, ali i da ga još više uvezujemo sa socijalnim i zdravstvenim ustanovama.

"Istine radi treba istaći da su izlaskom na lice mjesta i vršenjem uviđajnih radnji službenici Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva utvrdili da je lice odmah pri ulasku u zgradu, a prije kontrole, aktiviralo eksplozivnu napravu, sakrivenu ispod jakne i time sebi oduzelo život i nanijelo povrede zaposlenima i građanima", saopštio je on.

Adžić je naveo i da problem obezbjeđenja sudova i tužilaštava datira deceniju unazad kada je Zakonom predviđeno da te ustanove ne obezbjeđuje policija već da sami organizuju obezbjeđenje svojih objekata.

"Ovim povodom baviće se Vlada, a u narednim danima sastaće se i Vijeće za nacionalnu bezbjednost", rekao je on.

Bonus video: