Nasilnik poslat u spušku ćeliju

Sudija kotorskog suda, Špiro Pavićević, saslušao osumnjičenog za dugogodišnje maltretiranje supruge

10645 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zekovic
Ilustracija, Foto: Luka Zekovic

U Istražni zatvor u Spužu juče je sproveden četrdesetdvogodišnjak kojeg je 28. februara supruga prijavila zbog osmogodišnjeg psihičkog i fizičkog zlostavljanja.

Pritvor do 30 dana odredio mu je sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru, Špiro Pavićević.

Portparol tog suda, sudija Veljko Bulatović, za Vijesti je kazao da je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Vijesti su juče objavile da je tridesetdvogodišnjakinja iz Podgorice prijavila supruga policiji kako bi prekinula agoniju koja traje osam godina.

U njenoj prijavi piše da je suprug udarao šakama, oklagijom, peglom, kacigom, stavljao nož pod grlo, prijetio ubistvom, a navodno joj zaprijetio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju u avgustu prošle godine pri tome šta će uraditi...

Istog dana kada je inspektorima ispričala kroz šta prolazi od februara 2015. godine, po nalogu tužilaštva njen suprug uhapšen je jednom primorskom gradu, u kom i živi.

Ona je policiji prijavila da je prve batine dobila u februaru 2015. godine, a da ih je od tada bilo nebrojeno. Rekla je i da nikada nije pošla da joj ukažu medicinsku pomoć, morala sama da se previja i liječi rane. Nakon svakih batina, pa i onih kada joj je razbio glavu, “objašnjavao” joj je da je ona kriva, piše u prijavi...

Nabrajajući pred policijom kada je dobijala batine, zbog čega nije smjela da pođe da joj ukažu pomoć, pokazivala im je i fotografije povreda koje je napravila, objašnjavajući im da je nerijetko tukao pred djecom.

Rekla im je i da je 2019. godine “krvnički pretukao” nakon što su se vratili iz trgovine. Tada joj je, tvrdi, rasjekao glavu udarajući je peglom.

”Kada je vidio da krvarim, rekao je da idemo na ušivanje, ali je onda vidio i ostale povrede...shvatio je da će biti prijavlien ako pođemo u bolnicu. Sama sam se liječila, nisam izlazila iz kuće”, priča ona.

Ipak, nije ga prijavila ni tada, ali ni 1. januara 2023. godine kada je posljednji put pretukao. U policiju je pošla posljednjeg dana februara, i to nakon svakodnevnih prijetnji.

Bonus video: