UP: Na području Podgorice i Cetinja uhapšeno 11 osoba zbog ulične prodaje narkotika

"U okviru predmeta 'Skok' oduzeto je oko 240 grama marihuane, 66 grama heroina, manja količina kokaina i određeni broj tableta sa liste opijata, kao i veći broj mobilnih telefona, vaga za precizno mjerenje i predmeta namijenjenih za prepakivanje opojnih droga"

22024 pregleda 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) saopštila je da je u okviru predmeta kodnog naziva "Skok" na području Podgorice i Cetinje uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za uličnu distribuciju narkotika.

"Slobode su lišeni: S. M. (43) iz Cetinja, M. D. (32) iz Cetinja, M. I. (36) iz Cetinja, S. S. (26) iz Podgorice, D. R. (37) iz Podgorice, D. V. (33) iz Podgorice, F. Lj. (27) iz Podgorice, K. O. (60) iz Podgorice, S. O. (30) iz Podgorice, M. M. (43) iz Podgorice i N. R. (24) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i oni su uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi UP u saopštenju.

Navode da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Centar u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici realizovali višemjesečni predmet pomenutog kodnog naziva, koji je bio usmjeren na suzbijanje ulične prodaje narkotika na području Podgorice i Cetinja.

"Kriminalistička policija je realizovala višemjesečni predmet 'Skok' kada su po naredbama nadležnih sudija za istragu izvršeni pretresi na sedam lokacija u Podgorici i Cetinju, a kojom prilikom je lišeno slobode 11 osoba osumnjičenih za uličnu distribuciju narkotika", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u okviru predmeta „Skok“ oduzeto je oko 240 grama marihuane, 66 grama heroina, manja količina kokaina i određeni broj tableta sa liste opijata, kao i veći broj mobilnih telefona, vaga za precizno mjerenje i predmeti namijenjeni za prepakivanje opojnih droga.

"Tokom sprovođenja ovog predmeta policija je još protiv 14 osoba iz Podgorice i Cetinja podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: