Adžić i Dulović: Snažna podrška afirmaciji žena u policiji

"Znajte da je MUP vaš oslonac i partner u svim preventivnim aktivnostima i vjetar u leđa vašim naporima za unapređenje statusa žena u policiji", kazao je Adžić.

3696 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ilustracija, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Povećanje učešća žena na operativnim policijskim poslovima doprinijeće povećanju povjerenja javnosti u rad policije, što je jedan od preduslova za bolju saradnju sa građanima.

To je ocijenjeno na sastanku ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i predsjednice Udruženja policijskih službenica Crne Gore Biljane Dulović.

Adžić i Dulović sastali su se u susret 8. martu – Danu žena i potpisali Sporazum o saradnji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sporazum definiše oblike saradnje, sa posebnim akcentom na rodnu ravnopravnost, afirmaciju značaja žena u bezbjednosnim institucijama, kao i promociju policijskog posla za žene.

Adžić je pohvalio osnivanje Udruženja policijskih službenica ističući da će njihove aktivnosti zasigurno motivisati i mlade generacije.

On je rekao da očekuje veće interesovanje djevojaka i žena za rad u policiji.

„Znajte da je MUP vaš oslonac i partner u svim preventivnim aktivnostima i vjetar u leđa vašim naporima za unapređenje statusa žena u policiji“, kazao je Adžić.

Dulović se posebno osvrnula na institut osoba od povjerenja, koji predstavlja mehanizam za postizanje rodne ravnopravnosti u sektoru bezbjednosti.

Kako je navela, osobi od povjerenja, koja će biti imenovana u svakoj organizacionoj jedinici, mogu se obratiti kolege u cilju rješavanja problema u vezi sa diskriminacijom i rodnom ravnopravnošću.

Adžić je svim službenicama MUP čestitao sjutrašnji praznik, naglašavajući značaj žena za razvoj, ne samo bezbjednosnog sistema, već društva u cjelini.

Bonus video: