Vuk Vulević uhapšen u Beranama

Kod Beranca je pretresom pronađen pištolj bez dozvole

65090 pregleda 27 komentar(a)
Vulević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Vulević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Beranac Vuk Vulević uhapšen je jutros u Beranama, u sklopu pojačanih aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih lica, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, Vuleviću su lisice na ruke stavili službenici Sektora za borbu protiv kriminala.

Pretresom, kod njega je pronađen pištolj bez dozvole. Vulević je kontrolisan u jednom beranskom kafiću.

Vulević je, prema policijskim podacima, na čelu beranske organizovane kriminalne grupe.

Iako godinama važi za opasnog momka sa crnogorskog asfalta, Vulević zvanično nije osuđivan za teška krivična djela.

Zbog obračuna u Švajcarskoj bio je u pritvoru od 7. avgusta 2009. do 28. decembra iste godine i u periodu od 11. juna 2010. do 29. juna 2012. godine. Usljed nedostatka dokaza pravosnažno je oslobođen optužbi, dok je Zlatko Ajković osuđen na 12 godina zatvora.

Njemu i Zlatku Ajkoviću na teret se stavljalo da su kao saizvršioci 1999. godine u ciriškom kafe-baru Insajder pokušali da ubiju Faiza Kadrića, Suada Porču, Senada Dunjića, Nedžada Murića, Rešada Metu i Asmira Lubenovtca.

Kadrić je pogođen i preminuo je, a ostali su povrijeđeni.

Operativci tajne i javne policije evidentirali su i ko je sve u klanu Beranca, ali i sa kim je njegova krimi-ekipa u sukobu. Precizirano je i za šta je ko iz tog klana zadužen, ali i da Vulević, osim sa Branislavom Branom Mićunovićem, sarađuje sa Vuksanom Cemovićem, braćom Jugoslavom i Vjekoslavom Lambulićem (Vjeko Lamblo).

Pripadnici tima koji je prikupljao informacije za taj dokument, došli su do dokaza da Vulević održava komunikaciju sa pritvorenicima Ljubom Bigovićem i Milanom Čilom Šćekićem, ali i da usko sarađuje sa Nikšićaninom Rajkom Baćovićem i Vukom Božovićem.

Operativci su utvrdili da Vulević i njegova ekipa sarađuju i sa Berancima Željkom Golubovićem, Draškom Vukovićem.

Mediji su ranije objavili da je Golubović u bliskim rodbinskim vezama sa Pljevljacima Darkom i Duškom Šarić, a Vuković je svojevremeno bio dio ekipe narko-bosa iz Pljevalja. Vukovića je 2007. godine “otela” grupa naoružanih i maskiranih muškaraca u momentu dok je sa saslušanja prebacivan u zatvor Frederiksund u Kopenhagenu. Bio je svjedok saradnik protiv Šarića, u postupu “Balkanski ratnik”.

Za dio kriminalne grupe Vuka Vulevića upisano je da ih sumnjiče za dvostruko ubistvo na Veruši - Nemanje Prelevića i Danila Pekovića. Bezbjednosne službe utvrdile su da grupa Branislava Brana Mićunovića direktno sarađuje sa kriminalnim klanom Vuka Vulevića, a da taj Beranac svoje poslove dalje širi na još devet uticajnih kriminalaca iz Nikšića, Bara, Podgorice i Berana.

Utvrdili su i da Vulevićev klan - beranski, za svoje kriminalne poslove crpi ogromna finansijska sredstva od jednog biznismena sa Žabljaka.

Bonus video: