Na Gostunu zaplijenjeno pola tone droge koja je stigla iz Crne Gore

ANB u saradnji sa kolegama u Srbiji provjerava firmu "Royal šped" čije je sjedište u Bandićima, a u čijem je kamionu navodno pronađen milionski tovar droge

95083 pregleda 70 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Srpska policija uhapsila je tamošnjeg državljanina Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cistijerne na graničnom prelazu Gostun kada je izašao iz Crne Gore, pronašla oko 500 kilograma droge, saznaju "Vijesti" u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Po prvim informacijama, radi se o kokainu.

Iz srpske Uprave carina potvrdili su da je na tom graničnom prelazu zaustavljena sumnjiva cisterna, nakon što je uz podršku službenog policijskog psa utvrđeno da se u njoj nalazi nedozvoljeni sadržaj. Rekli su da je u toku otvaranje i utvrđivanje tačnog sadržaja.

Mediji iz Srbije su objavili da je u kamionu nađena marihuana.

ANB u saradnji sa kolegama u Srbiji provjerava firmu "Royal šped" čije je sjedište u Bandićima, a u čijem su kamionu - cistijerni (DG-AT053), kako je "Vijestima" rečeno, pronašli milionski tovar.

Trenutno se obavljaju operativne provjere i cistijerna je odvezena na precizno vaganje tovara, saznaju "Vijesti".

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika.

Kamion je, tvrdi sagovornik "Vijesti", u Crnu Goru je ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu "Petrol".

U registru Privrednog suda firma "Royal šped" je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupunim kapitalom od 1 euro, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

Bonus video: